Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

de Delicii Sanatoase in Paste, 30 Ian 2014 | 1305 vizualizari

 

Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste integrale (eu am folosit de ovaz)
  • 100 gr caju (lasat la inmuiat in apa timp de o ora)
  • aprox. 70 gr. seminte dovleac
  • 2-3 linguri ulei de dovleac (presat la rece)
  • 100 gr. masline kalamata
  • 7 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste integrale cu masline si seminte de dovleac:

In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul.

Caju-ul hidratat se pune in blender cu aprox. 100 ml apa si se proceseaza pana obtinem o consistenta fina. Daca este nevoie mai adaugam apa, dar cate putin deoarece vrem un sos cremos. Apoi adaugam usturoiul pisat, sarea si 1-2 linguri ulei de dovleac. Mai procesam pana aceastea sunt bine amestecate.

Dupa ce pastele au fiert si am strecurat apa, punem peste ele o lingura ulei de dovleac si amestecam, pentru a nu se lipi.

Adaugam apoi sosul de caju, semintele de dovleac maruntite in rasnita si maslinele kalamata taiate bucati mici.

Daca maslinele sunt prea sarate, le lasati in apa timp de cateva ore.

Aceste cantitati ajung pentru 2 sau 3 persoane, in functie de cat de infometate sunt. 

Este un deliciu. Sunt foarte aromate datorita uleiului si semintelor de dovleac, iar bucatile de masline, ca niste mici surprize, completeaza perfect.

Si ce nu poate lipsi....o salata de cruditati langa. Eu am servit-o cu o salata simpla de morcovi dati pe razatoare peste care am pus zeama de la jumatate de lamaie.

Daca iti place reteta, da-o mai departe si celor apropiati. Iar daca ai incercat-o si ai imbunatatit-o dupa placul tau, mi-ar placea tare mult sa stiu ce ingrediente magice ai mai adaugat.

Cu drag,

Valentina

Delicii Sanatoase

 

RETETA IN IMAGINI

Paste integrale cu masline si seminte de dovleac-0
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac-1
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac-2

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

30.01.2014, 13:43

babi5 1

30.01.2014, 14:31

Delicii Sanatoase 1

30.01.2014, 22:26

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04