Paste integrale cu urzici si gorgonzola

de monicamarton in Spaghete, 9 Sep 2015 | 433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 de grame de paste integrale sau orice alt fel de paste;
  • 120 de grame de gorgonzola;
  • 100 de ml de frişcă pentru gătit;
  • 250 de grame de urzici;
  • 50 de grame de leurdă;
  • 10 cm dintr-un praz;
  • 60 de grame de nucă;
  • o jumătate de legătură de mărar;
  • 12 boabe de piper roşu;
  • un praf de sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste integrale cu urzici si gorgonzola:

Preparare: Puneţi apă la fiert, adăugaţi un praf de sare, iar, când fierbe apa, adăugaţi pastele pe care le fierbeţi al dente, conform instrucţiunilor oferite de producător pe pachet Într-o cratiţă puneţi frişca pentru gătit, adăugaţi gorgonzola sfărâmată şi le lăsaţi pe foc până se apropie de temperatura de fierbere.

Spălaţi, între timp, urzicile, leurda, prazul, mărarul; tocaţi grosier leurda, prazul şi urzicile, mărunţiţi nuca şi tocaţi mărunt mărarul.

Adăugaţi în cratiţa de pe foc, în amestecul de gorgonzola cu frişca care dă să fiarbă, nucile mărunţite, leurda, prazul şi urzicile tocate. Amestecaţi ingredientele timp de trei minute, la foc mic, cu un praf de sare. Scurgeţi pastele de apă şi le adăugaţi şi pe ele în cratiţă; amestecaţi compoziţia încă un minut, apoi le luaţi de pe foc, le aşezaţi în cratiţă şi le asezonaţi cu mărar şi piper roşu.  

Poftă bună! 

 

COMENTARII (4)

deyutzky

deyutzky 1

09.09.2015, 16:08

imi plac pastele, insa cu urzici inca nu le-am incercat interesanta combinatia!

Panacris

Panacris 1

09.09.2015, 20:34

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.09.2015, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!