Paste la cuptor cu roşii si mozzarella

de articook in Paste, 16 Iun 2010 | 7275 vizualizari

 

Aceasta reteta de paste este de origine italiana.
Este rapida si se poate gati la cina.

 

INGREDIENTE

  • 400g paste
  • 100 g parmezan ras
  • 450 g mozzarella
  • 1 ceapa alba mica, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
  • 2 ardei iuti, taiati marunt
  • 3 conserve de rosii de 400g
  • busuioc
  • o lingura de otet de vin rosu
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline, extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu roşii si mozzarella:

Se pune apa la fiert, intr-o oala mare, cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele.  

Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline, apoi adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute, lasati la foc mic timp de 10 minute, cand ceapa incepe sa fie transparenta este gata {nu asteptati pana cand isi schimba culoarea}. Adaugati rosiile din conserva si mai lasati 10 minute la foc mic. Condimentati cu busuioc, sare, piper si otetul de vin rosu.  Intr-un vas de metal pe care il veti introduce in cuptor, asezati un rand de paste, unul de sos si unu de bucati de mozzarella si parmezan ras. Repetati procedeul de cateva ori si incheiati cu un strat de parmezan. Introduceti la cuptorul incalzit la 200ºC timp de 15 minute, pana cand pe deasupra are o culoare galben aurie.

Pofta buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu roşii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita