Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval

de Angelina_Elena in Paste, 11 Oct 2012 | 6192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • sare
  • Sosul de rosii:
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 6 frunze busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • Sosul Bechamel:
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • In plus:
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval:

Sosul de rosii:

Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare.

Lasam sa se caleasca cca. 5-7 minute pana cand legumele sau inmuiat.

Adaugam apoi rosiile din conserva si usturoiul si lasam sa se caleasca inca 5 minute la foc mare.

Adaugam apoi busuiocul tocat marunt si amestecam.

Condimentam cu sare dupa gust.

Sosul Bechamel:

Intr-o cratita mai mica, punem untul sa se topeasca la foc mic.

Dupa ce untul s-a topit, luam cratita de pe foc, adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si turnam laptele putin cate putin.

Amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor.

Condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Pastele:

Cand sosurile sunt gata, punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita de sare.

Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele.

Lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le strecuram.

Patele strecurate se amesteca cu sosul de rosii.

Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem pastele.

Deasupra pastelor intindem uniform sosul Bechamel.

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici (asa l-am dat eu) apoi se presara peste sosul Bechamel.

Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenste usor deasupra.

Pastele se servesc calde.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

12.10.2012, 12:44

multumesc frumos Alinalaura!Busuiocul chiar ia dat o aroma placuta sosului!

mamaieelena 1

13.10.2012, 22:11

bun,bun

Angelina_Elena 1

13.10.2012, 23:06

multumesc Mamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si rosii