Paste la cuptor siciliene

de alba_zori in Penne, 5 Feb 2013 | 5174 vizualizari

 

'Paste al forno' este un past foarte des facut in Italia,mai ales in zona Siciliei.Are multe proteine si calorii,pentru faptul acesta apartine mancarurilor de sarbatori si de duminicile in familie,sau cu oaspetii.Este foarte bun si gustos,prietenul meu deja de doua ori mi-a cerut sa-i fac si i-am satisfacut dorinta.De fiecare data a servit cate doua sau trei portii deodata,si ce a mai ramas si ziua precedenta am incalzit la cuptor si servit.El prefera cu mult parmezan deasupra si multa provoletta inauntru,multa smantana..o adevarata placere ai sensurilor palatului!Cu aceasta reteta sper sa concurez la concursul Retetele lumii concurs oferit de Kotanyi Romania pentru cartea lui Gordon Ramsey.Ar fi foarte frumos sa particip.Sper sa va placa reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 1,5 l sos de rosii
  • o ceapa mare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • leustean
  • 4 morcovi
  • 2 foi de dafin Kotanyi
  • rozmarin Kotanyi
  • piper Kotanyi
  • putina sare
  • 500 gr carne macinata de vita
  • un pahar de vin
  • 250 gr mazare
  • 200 gr smantana(optional)
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr penne
  • 2 oua fierte tari
  • o vanata taiata cubulete si prajita
  • 10 felii de salam uscat
  • 2 felii de prosciutto
  • 200 gr provoletta
  • 200 gr parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor siciliene:

O masa copioasa pentru duminica!

Se taie marunt o ceapa mare, 3 catei de usturoi, 4 morcovi cubulete, leusteanul marunt si se pun la calit intr-o cratita incapatoare cu 6 linguri de ulei de masline. Se adauga apoi carnea macinata, se caleste putin si se stinge cu vin. Se inchide capacul si se lasa sa evapore. Se adauga si mazarea si apa fiarta cat sa cuprinda totul. Se lasa la fiert. Se adauga putina sare, piper Kotanyi, doua sau trei foi de dafin de la Kotanyi si rozmarin tot de la Kotanyi. Sunt care prefera in loc de rozmarin, busuiocul de la Kotanyi, depinde de preferinta fiecaruia. Aromele imbatatoare ale condimentelor se inchid in carne oricum.

Se prajeste o vanata taiata cubulete in putin ulei. Se scot pe servetel de bucatarie.

Se fierb 2 oua tari. Se pregateste salamul, prosciutto, provoletta si parmezanul pe masa.

Se incalzeste bine 1 litru si jumate de sos de rosii facut in casa cu un fir de ulei de masline si se adauga la compozitia de carne si mazare. Important e sa fie cald sosul si nu rece, ca sa fiarba bine mazarea. Asa se lasa sa fiarba adaugand din cand in cand apa fiarta, asta pana vedem ca totul este bine fiert si scazut. A durat cam 2 ore la mine pentru ca am vrut sa fie bine fierte toate. Adaugam si smantana sau besciamella si amestecam bine.

Separat fierbem 400 gr de paste penne in apa fiarta 4 minute sau 5 minute maxim si scurgem de apa. Amestecam cu sosul nostru.

Pregatim o tava si ungem cu sos bine si partile laterale, apoi facem straturile ca si la un tort. Asezam un strat de paste cu sos, un stat de oua, un strat de prosciutto, un strat de salam, un stat de vinete prajite, un strat de provoletta, un strat de parmezan ras si inchidem cu un alt strat de paste cu sos, iar deasupra punem parmezan ras.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute si apoi punem o folie argintie deasupra si punem din nou la cuptor alte 25 minute, verificam daca s-a uscat bine.

Lasam 5 minute la odihnit si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste la cuptor siciliene-0
Paste la cuptor siciliene-1
Paste la cuptor siciliene-2
Paste la cuptor siciliene-3
Paste la cuptor siciliene-4
Paste la cuptor siciliene-5
Paste la cuptor siciliene-6
Paste la cuptor siciliene-7
Paste la cuptor siciliene-8

COMENTARII (21)

Lau

Lau 1

05.02.2013, 15:55

-Miti-

-Miti- 1

05.02.2013, 20:35

Excelenta reteta,varianta asta nu o cunosteam.Ai spart gheata la concurs,daca mai ai inspiratie te astept si cu alte retete! Bafta multa!

alba_zori

alba_zori 1

05.02.2013, 23:08

multumesc foarte mult,te imbratisez cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!