Paste svabesti cu legume si carne de pui

de simona72 in Paste, 1 Mai 2014 | 9640 vizualizari

 

Pastele svabesti sau spatzle cum mai sunt cunoscute, sunt paste obtinute din oua proaspete, in amestec cu gris sau faina, integral sau partial. Aluatul gros este lasat sa cada direct in apa in fiebere sau in vaporii de apa. Aceste paste cu ou pot fi lungi sau scurte, groase sau subtiri, forma lor este neregulata...

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie paste proaspete svabesti de la Lidl
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 gr ciuperci champinion
  • 1 ardei gras sau 1 mana de ardei taiati fidelute congelati
  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr ementaler
  • 200 ml smantana pt gatit
  • verdeata pt decor
  • 1 lingurita unt pt uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste svabesti cu legume si carne de pui:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se pun intr-un vas termorezistent uns cu 1 lingurita unt. 

Ceapa verde si usturoiul se taie in rondele subtiri si se calesc in putin ulei de masline. Carnea se toaca, se adauga in tigaie peste ceapa si usturoi, se lasa la foc iute, se amesteca mereu sa se desfaca carnea si sa se caleasca pana scade zeama lasata. Se adauga legumele morcovul taiat rondele subtiri, ciupercile taiate feliute si ardei gras taiat fidelute(eu am avut la congelator). Se lasa sa se caleasca toate ingredientele, sa scada toata zeama lasata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Separat, ementalerul ras se amesteca cu smantana pt gatit si se adauga la compozitia fierbinte. Se amesteca si se pune peste paste. Se amesteca usor cu pastele si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se servesc calde cu verdeata deasupra. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se pot folosii orice fel de paste in locul celor svabesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste svabesti cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu piept de pui,ciuperci si smantana