Paste umplute cu branza

de ianculubita in Paste, 10 Dec 2014 | 918 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la fata mea din Italia de mult dar cum nu am gasit pastele respective,am pus-o la dosar pana acum cand le-am gasit;este o reteta super buna,aproape incredibil de buna si v-o recomand!

 

INGREDIENTE

  • paste tubulare scurte si mari
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 2 linguri mazare fiarta
  • 2 oua fierte
  • 500 g rosii sau 1 cutie de rosii taiate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste umplute cu branza:

Se fierb pastele (nu toate pentru ca se lipesc intre ele), 2-3 min, se scot, se trec prin jet de apa rece apoi se lasa deoparte; se amesteca ricotta cu mazare, sare, piper, ouale fierte si date pe razatoare, se umplu pastele cu acest amestec, se pun in forme mici unse cu unt iar pe fundul lor un strat de mozzarella rasa, una langa alta, se acopera cu felii de mozzarella apoi se lasa la cuptor 15 min, cat se topeste branza.

Din rosii se face un sos in tigaie cu ulei, dupa ce a scazut, se condimenteaza, se amesteca cu patrunjel tocat, se imparte sosul pe farfurii, se rastoarna formele in acest sos apoi se serveste imediat.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

nu se tin mai mult in cuptor pentru ca daca s-au lipit nu se mai pot rasturna

2

sosul se imparte pe cate o farfurie in care se rastoarna pastele

RETETA IN IMAGINI

Paste umplute cu branza-0
Paste umplute cu branza-1
Paste umplute cu branza-2
Paste umplute cu branza-3
Paste umplute cu branza-4
Paste umplute cu branza-5
Paste umplute cu branza-6
Paste umplute cu branza-7

COMENTARII (13)

Rocsi 1

10.12.2014, 21:04

babi5 1

15.12.2014, 05:35

ianculubita 1

15.12.2014, 07:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04