Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2016 | 2493 vizualizari

 

La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.
Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.
Va propun  reteta veritabila "imprumutata" de pe blogul prientenei mele argentiniene Patty- reteta originala o gasiti aici.    

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui- 350 gr
  • 150 gr sunca cubulete
  • 150 gr mazăre proaspătă
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei verde
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 gr branza rasa de tip cheddar ("Penteleu" pentru mine)
  • 5 cartofi
  • 250 ml smântână
  • patrunjel tocat
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien:

Fierbeti cartofii în apă cu sare. 

Se lasa sa raceasca un pic,  se curata de coaja si se taie felii. 

Intre timp, puneti la prajit  piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei. 

Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.

Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul. 

Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute. 

Se adauga sunca si mazarea proaspata. 

Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute. 

Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.

Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.

Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita. 

Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.

Poftă bună!

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/pastel-de-pollo-gratin-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

reisnaor_2006 1

25.05.2016, 16:27

bunnnnnnnnnnn

Rocsi 1

25.05.2016, 20:20

Cat de buuuun, de apetisant!

diaconta 1

26.05.2016, 21:40

Pastele imi plac,carnea de pui la fel,asa ca tare as vrea o portie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti