Pasticcio

de rena in Paste, 2 Dec 2013 | 23056 vizualizari

 

Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientul cheie la aceasta mancare este pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"

 

INGREDIENTE

  • 500gr.carne tocata
  • 2 pachete de paste (ca tuburile lungi)
  • 1 ceapa
  • bulion
  • branza rasa
  • ulei si unt pt.uns tava
  • sare,piper,
  • nucusoara,cuisoara

Pt. crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie (2 plicuri) bechamel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticcio:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.

Intr-o tigaie, tocam ceapa si o calim adaugam carnea tocata ,dupa ce sa calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.

Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.

Luam o tava o ungem cu unt punem jumatate din paste apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalanta jumatate din paste iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.

Punem la cuptor incalzit pina se rumineste crema.

Pofta buna!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca in comert nu se gaseste crema bechamel o putem face cu:

2

8 linguri de faina,1 litru de lapte 3 oua,50gr.unt,sare,nucusoara,1 cana de branza rasa.

3

Punem laptele,faina si ouale intr-o oala pe foc,cu un tel amestecam pina se ingroasa crema ,la sfirsit adaugam branza,sarea si nucusoara.

RETETA IN IMAGINI

Pasticcio-0
Pasticcio-1
Pasticcio-2
Pasticcio-3
Pasticcio-4
Pasticcio-5
Pasticcio-6
Pasticcio-7
Pasticcio-8
Pasticcio-9
Pasticcio-10
Pasticcio-11
Pasticcio-12

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.12.2013, 08:26

Rocsi

Rocsi 1

02.12.2013, 20:12

Mmm o bunatate

Pushaa

Pushaa 1

14.12.2013, 21:05

arata f bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!