Pastrama de pui

de Denissa in Pui, 24 Feb 2012 | 16640 vizualizari

 

Este o reteta pe care nu as fi putut sa o fac fara ajutorul mamei. Pup MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui
  • usturoi pisat
  • cimbru uscat
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pulpele de pui se oparesc in apa cu putina sare. Se curata de pene si tulei. Se cresteaza apoi pe fata pulpei.

Separat se face un mujdei de usturoi (eu am facut mult pentru ca am facut pastrama din 10 kg de pulpe).

Intr-un vas incapator de pun pulpele peste care s-a presarat sare (atentie cu sarea sa nu fie ocna). Se presara cimbru uscat. Se aseaza in straturi pana se termina pulpele apoi se toarna deasupra mujdeiul de usturoi avand grija sa fie toate pulpele imbibate cu mujdei. Se acopera vasul cu un prosop si se da la loc racoros (noi le-am pus in beci).

Se lasa circa 2 zile in amestecul de mai sus, intorcand in fiecare zi pulpele sa fie toate patrunse de arome. Dupa aceea se scot se leaga 2 cate 2 si se pun la scurs intr-un loc racoros dupa care se afuma 2 zile.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrama de pui 148689
retete culinare - Pastrama de pui 148690
retete culinare - Pastrama de pui 148691

COMENTARII (21)

sioana 1

18.07.2013, 23:08

Doar oparesti pulpele?
Nu le fierbi un pic,5-10 min?

Denissa 1

19.07.2013, 21:31

Doar le oparesc pentru se vor afuma si atunci cand vreau sa le consum le prajesc sau le bag la cuptor.

sioana 1

19.07.2013, 23:08

Multumesc mult pentru raspuns!
In cate-va zile voi incerca reteta. De abia astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S