Pastrama de pui

de merisor in Pui, 19 Ian 2014 | 5431 vizualizari

 

Am tot cautat retete de pastrama de pui si am gasit pe la Rux, pe la Vio, dar nu am avut acelesi ingrediente ca ele, asa ca am facut cu ce am avut, dar tare mult le multumesc pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr piept de pui
  • 650 gr pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un varf de lingurita din fiecare)
  • boabe de mustar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il filam dar nu prea subtire.

Pulpele le lasam asa cum sunt.

Curatam usturoiul si il pisam impreuna cu sarea, apoi adaugam ulei de masline si frecam pana devine un mujdei spumos.

Adaugam peste usturoi condimentele, otetul balsamic, apa si amestecam bine.

Gustam si potrivim de sare daca mai este cazul. Trebuie sa fie mai sarat decat un mujdei obisnuit.

Asezam carnea intr-un vas cu capac, adaugam saramura peste ea si o amestecam bine sa patrundaingredientele din saramura printre carne, acoperim vasul si il dam la frigider pentru 24 de ore. 

Dupa scurgerea timpului, scoatem carnea din saramura si asezam pulpele de pui peste  fileurile de piept, apoi rulam si legam cu sfoara destul de strans.

Punem rulourile astfel formate intr-un vas termorezistent cu capac, turnam saramura peste ele si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

Pe parcursul timpului, mai intoarcem rulourile de pe o parte pe alta.

Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar putina pe fundul vasului) si ungem rulourile cu putin ketchup.

Dam din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac si la foc mai mic 175-180 grade, apoi intoarcem rulourile pe partea cealalta, le ungem cu ketchup si le mai lasam 10 minute.

Facem aceasta operatie pentru a se rumeni frumos rulada. 

Servim alaturi de muraturi si garnitura dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Cand dam rulada la cuptor, saramura nu trebuie sa o acopere in intregime, ci doar pana la jumatate.

2

Dupa ce scurgem saramura, spre finalul prepararii, putem adauga putin ulei in vas.

3

Intepam rulada din loc in loc, in momentul intoarcerii de pe o parte pe alta.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrama de pui 292184
retete culinare - Pastrama de pui 292185
retete culinare - Pastrama de pui 292186
retete culinare - Pastrama de pui 292187
retete culinare - Pastrama de pui 292188
retete culinare - Pastrama de pui 292189
retete culinare - Pastrama de pui 292190
retete culinare - Pastrama de pui 292191
retete culinare - Pastrama de pui 292192
retete culinare - Pastrama de pui 292193
retete culinare - Pastrama de pui 292194

COMENTARII (43)

diaconta 1

20.01.2014, 22:33

Am tot planuit sa fac si eu,foarte reusita

babi5 1

07.10.2014, 08:10

Adele 1

07.10.2014, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D