Pastrama de pui

de marcela1979 in Mezel de casa, 18 Iun 2014 | 4397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 bucata mare
  • pulpe de pui dezosate 4 buc
  • Marinata 1: apa 500 ml
  • sare 1 lgt
  • 1 lgt piper boabe
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt cimbru
  • Marinata 2 : 1 lgt boia de ardei
  • 2 lg indulcitor xilytol
  • piper macinat 1 lgt
  • 3 lg sos de soia
  • 1 lgt tumeric
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Carnea se spala si apoi se pune in marinata 1 formata din: apa,sare,piper boabe,cimbru si salvie.Se lasa carnea la marinat 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate carnea ,se spala cu un jet de apa si se pune in marinata 2 facuta din : sos de soia, boia de ardei, xilytol,piper macinat ,tumeric si se lasa la rece inca 12 ore.

Cand au trecut cele 12 ore se ia carnea ,se face sul ,se leaga cu ata si se pune in tava pe hartie de copt,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 50 de min.Dupa 30 de min se ia folia jos si se mai stropeste cu sos si se mai lasa 20 de min sa se rumeneasca stropindu se cu sos din cand in cand .Eu le am pus in punga de copt si apoi am taiat punga pentru ultimele 20 de min.

Cand este gata se scoate carnea si se lasa sa se raceasca,apoi se scot atele si se taie felii.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrama de pui-0
Pastrama de pui-1
Pastrama de pui-2
Pastrama de pui-3
Pastrama de pui-4
Pastrama de pui-5
Pastrama de pui-6

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

18.06.2014, 21:35

Super buna este. Bravo!

babi5

babi5 1

28.11.2014, 16:48

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

08.01.2015, 09:34

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!