Pastrama de pui

de Gherca Daniela in Mezel de casa, 3 Aug 2017 | 10933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • piper macinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.
Dupa ce a stat la marinat, scoatem bucatile de piept, le legam strans cu ata de bucatarie si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic pentru jumatate de ora acoperit cu folie de aluminiu si inca o ora fara folie.
Din cand in cand, ungem bucatile de pui cu sosul din tava.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet si se poate servi la aperitiv sau chiar la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui