Pastrama de pui

de Lau in Mezel de casa, 19 Ian 2021 | 4624 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • Pentru marinare
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita zahar
  • 1 capatana usturoi
  • foi de dafin maruntite
  • 1 lingura sare
  • boabe de piper si mustar
  • codimente pentru uns
  • 2linguri sos de soia
  • boia de ardei dulce
  • usturoi granule
  • 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru pui
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.

Scoatem pieptul de pui din marinata si il lasam sa se scurga bine intr-o strecuratoare.

Pe o hartie de copt care am aseza-to intr-o tava, adaugam condimentele pentru uns, adaugam ulei, sosul de soia, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Trecem bucatile de carne prin amestec, rostogolindu-le pe amblele parti, daca dorim putem sa le legam cu ata pe lungime.

Acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 60 min.

Dupa 30 min indepartam folia de aluminiu si o stropim din cand in cand cu sosul ce se va forma in tava.

Lasam sa se raceasca pe un gratar daca dorim sa o servim rece, dar este foarte buna si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Catalina L 1

23.01.2021, 12:25

ce buna cand pregatita de casa ca aici

Panacris 1

23.01.2021, 18:28

Anett 1

30.12.2021, 23:59

Super reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui