Pastrama din carne de porc

de anisoara in Mezel de casa, 26 Ian 2010 | 26920 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/3421/platou-asortat-cu-pastrama-de-casa.html
este expusa receta de baza a prepararii Pastramei in conditii de casa.

 

INGREDIENTE

 
  • 1kg de carne de porc de la burta sau de la ceafa
  • 4-5 catei usturoi
  • frunza de dafin
  • piper negru aromat
  • busuioc
  • piper rosu macinat
  • cimbru maruntit
  • adjica
  • piper negru macinat
  • oregano
  • sare
  • hirtie de copt(pergament)  sau hirtie cafenie pt  sac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din carne de porc:

Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma  dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara,  si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile.

Dupa 2 zile punga  cu carne se pune pe o tava unsa cu ulei si se toarna  un vas cu apa amestecat cu vin rosu.Tavaua  se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Se coace 15 min la aceasta temparatura. peurma se scade temperatura la 160-170 si se mai coace inca o ora.

Punga l nu a fost deschis niciodata si nu s-a rupt in timpul coacerii.

 Dupa cum observati , carnea s-a copt bine , s-a rumenit bine.

In cazul cind nu sunteti in increzuta in cuptorul,  care il aveti, deschideti punga  si lasati carnea sa se rumeasca vre-o 10 minute in cuptor.

In cazul de fata a fost necesar sa las carnea la  marinat 3 zile,  nu doua. Aceasta se obsearva bine in fotografii. Felia de carne taiata are culoarea  mai roshie si mai palida. Unde este mai rosie -arata,  ca  pina aici si-a luat marinada . 

 

COMENTARII (3)

nadina73 1

04.11.2010, 21:09

super anisoara

nadina73 1

04.11.2010, 21:10

si 5 furcu ,vad ca nu a vrut nimeni sa papa de la tine,in schimb eu cautam asa cevasi stiam ca vazusem undeva la tine

adry88 1

04.06.2011, 10:28

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S