Pastrama din piept de pui

de CookieMonster in Mezel de casa, 30 Apr 2013 | 6057 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa cea de pe bucataresele vesele. Va rezulta o pastrama extrem de delicoasa, un pic picanta, sanatoasa si numai buna pentru pachetelul celor mici sau celor mari ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

1. Pieptul de pui dezosat ( eu am avut un pui intreg si l-am dezosat eu - l-am scos fara piele de pe os) se taie in doua si se pune la marinat impreuna cu toate ingredientele ( dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul) timp de 24 de ore. 

2. Dupa ce a stat la marinat 24 de ore se scoate pipeptul, se leaga bine cu o ata de bucatarie si se pune in cuptorul preincalzit la 150 C (foc mediu) timp de 2 ore impreuna cu putin din marinata. In prima jumatate de ora tava este acoperita cu o folie de aluminiu.

3. Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava si se intoarce de mai multe ori.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste rece impreuna cu un sos preferat.

RETETA IN IMAGINI

Pastrama din piept de pui-0
Pastrama din piept de pui-1
Pastrama din piept de pui-2

COMENTARII (33)

Anett 1

30.04.2013, 21:09

Patricia Iordache 1

30.04.2013, 23:41

Super! O sa o incerc si eu pentru Rares

CookieMonster 1

01.05.2013, 09:22

Multumesc Anett, multumesc Patricia chiar iti recomand sa ii faci asa ceva si lui Rares pentru ca este o alternativa tare buna pentru copii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04