Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel

de Oana in Pastrav, 13 Mai 2014 | 2915 vizualizari

 

Pentru pranzul de astazi am facut un pastrav atat de aromat si delicios cu seminte de fenicul, o nebunie!! Neaparat sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • o lingurita semintede fenicul
  • busuioc uscat
  • sare si piper 
  • putin ulei de masline
  • 8 fire de sparanghel
  • un fir de usturoi verde
  • o cana cu orez brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel:

Orezul l-am spalat si l-am pus la fiert cu 4 cani de apa si sare, am pus capacul si am lasat la foc potrivit pana s-a absorbit toata apa si orezul a fost fiert. Secretul este sa nu ridicati capacul si sa nu amestecati in orez pana nu s-a absorbit toata apa. A iesit delicios!

Pestele curatat si spalat, l-am pus intr-o tigaie ceramica, stropit cu ulei de masline, presarat cu baza mirodenia de la fuchs, iar in interior am presarat semintele de fenicul si busuiocul uscat. Am pus capacul si l-am lasat pe foc pana s-a facut pe o parte, apoi l-am intors pe partea cealalta. Am oprit focul si l-am lasat acoperit pana s-a fiert orezul.

Sparanghelul l-am oparit putin in apa fiarta, apoi l-am pun intr-un bol cu apa rece-rece, l-am scurs si l-am tras la tigaie cu putin ulei de masline, usturoi taiat fin si putina sare.

Am servit totul cu o salata verde cu otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu fenicul, orez brun si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit cu orez