Pastrav cu legume in sos de rosii

de Dya Daniela Andrei in Pastrav, 26 Aug 2014 | 1882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pastrav proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • o bucata de pastarnac
  • un ardei capia mare
  • un ardei gras galben
  • o ceapa mare
  • doi morcovi
  • cateva rosii
  • 2 linguri cu ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • o lingura cu bulion/suc de rosii
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat:
  • optional, penrtu servire: un pui de mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume in sos de rosii:

Curatam pestele, il portionam si il rumenim usor intr-o tigaie, adaugand cele doua linguri cu ulei.

Legumele le taiem in bastonase potrivit de groase, le adaugam in vas si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit. 

Colorom cu bulion, condimentam cu sare si piper, adaugam rosioarele si foile de dafin, una - doua frunzulite de busuioc si continuam fierberea pana ce sosul devine dens. 

Dupa ce am luat vasul de pe foc, preasram busuioc verde, tocat.

In paralel, optional, se poate pregati o mamaliguta.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Recomand folosirea bulionului sau a unui suc de rosii mai dulceag.

RETETA IN IMAGINI

Pastrav cu legume in sos de rosii-0
Pastrav cu legume in sos de rosii-1
Pastrav cu legume in sos de rosii-2
Pastrav cu legume in sos de rosii-3
Pastrav cu legume in sos de rosii-4
Pastrav cu legume in sos de rosii-5
Pastrav cu legume in sos de rosii-6
Pastrav cu legume in sos de rosii-7
Pastrav cu legume in sos de rosii-8
Pastrav cu legume in sos de rosii-9
Pastrav cu legume in sos de rosii-10
Pastrav cu legume in sos de rosii-11
Pastrav cu legume in sos de rosii-12
Pastrav cu legume in sos de rosii-13
Pastrav cu legume in sos de rosii-14
Pastrav cu legume in sos de rosii-15
Pastrav cu legume in sos de rosii-16
Pastrav cu legume in sos de rosii-17
Pastrav cu legume in sos de rosii-18
Pastrav cu legume in sos de rosii-19

COMENTARII (21)

anca_rm 1

27.08.2014, 09:15

hmmm ce bun si ce sanatos

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:12

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2014, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41