Pastrav cu legume in stil chinezesc

de Irina in Pastrav, 28 Apr 2009 | 8384 vizualizari

 

Daca tot am vorbit la categoria \"Legume\" despre broccoli am zis ca e cazul sa si preparam ceva ...
Si daca e sa mancam sanatos, hai sa alaturam si un peste legumelor. Deci, sa-i dam drumul!

 

INGREDIENTE

  • doi pastravi
  • capere
  • zeama de lamaie
  • unt
  • ghimbir
  • sare
  • piper
  • broccoli desfacut in buchetele
  • morcov taiat bastonase
  • usturoi
  • ceapa verde
  • ghimbir
  • unt
  • caju
  • sos chinezesc(soia, susan,...fiecare cum prefera)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume in stil chinezesc:

Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.
Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.
Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.

Intre timp pregatim legumele:
Intr-o tigaie punem putin unt la topit, adaugam 2-3 catei de usturoi pisati, un praf de ghimbir, apoi broccoli.
Se lasa la inabusit si se adauga si bastonasele de morcov. Totul se face la foc iute.
Se condimenteaza, se stropeste cu 2-3 linguri de sos si la final se rostogoleste o mana de caju peste legume. Legumele trebuie sa fie crocante.
Cand totul e gata aranjam frumos pestele pe o farfurie, garnisim cu legume si decoram cu cateva fire de ceapa taiate pe lungime. Arata spectaculos, iar de gustos ce sa mai zic...

Ca sa fi fost suta la suta reteta chinezeasca, ar fi trebuit sa taiem si pestele fasii, dar nu ar mai fi mancat copiii. Mai ales Matei. Pentru el pestele trebuie sa fie peste, adica sa se vada intreg pe farfurie, alaturi de legume si nu un amestec...In final pot spune ca munca mea a fost apreciata de toata familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la tava cu legume