Pastrav cu legume la cuptor

de lia maria in Pastrav, 28 Mai 2010 | 13199 vizualizari

 

Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa.
Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafirii

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi maricei
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 1 lamaie
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 200g ciuperci
  • 3 cartofi mari
  • Rollton baza pt mancaruri
  • piper cu usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.

Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.

Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20’.

Scoatem tava , indepartam folia si o mai lasam inca 10’ in cuptor pt formarea crustei.

 

TIPS-URI

1

pastravul l-am servit alaturi de legume si cartofii fierti la steamer. pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Pastrav cu legume la cuptor-0
Pastrav cu legume la cuptor-1
Pastrav cu legume la cuptor-2
Pastrav cu legume la cuptor-3
Pastrav cu legume la cuptor-4
Pastrav cu legume la cuptor-5
Pastrav cu legume la cuptor-6
Pastrav cu legume la cuptor-7
Pastrav cu legume la cuptor-8

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 10:58

mie imi place pestele oricum ar fi .....si cu oase si fara oase, dar bineinteles ca il prefer pe cel fara oase.......sunt mare fan peste.............

ela 1

31.05.2010, 13:15

ce bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:05

arata si e pregatit super pe gustul meu , prezentarea ce sa mai zic parca e deja pe masa mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04