Pastrav cu legume la cuptor

de lia maria in Pastrav, 28 Mai 2010 | 16624 vizualizari

 

Pastravul este un peste deosebit, renumit pentru carnea sa gustoasa.
Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafirii

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi maricei
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 1 lamaie
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un ardei iute
  • 200g ciuperci
  • 3 cartofi mari
  • Rollton baza pt mancaruri
  • piper cu usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pestele curatat si spalat se cresteaza, se pudreaza cu baza pt mancaruri si cu piperul cu usturoi, iar in crestaturile facute, punem cate o jumatate de felie de lamaie.

Legumele le spalam, le feliem si le punem in boluri separate. Intr-o tava pt friptura, punem putin ulei, dupa care incepem asamblarea in urmatoarea ordine: ceapa, morcov,ciuperci, restul de lamae si ardeiul iute, deasupra lor asezam pastravii, apoi rosiile si ardeiul gras.

Separat intr-un bol amestecam patrunjelul tocat cu putin ulei de masline si 2-3 linguri de apa, turnam amestecul peste pestele si legumele din tava. Punem o folie deasupra, o perforam in cateva locuri si o introducem in cuptorul cald, pt. 20’.

Scoatem tava , indepartam folia si o mai lasam inca 10’ in cuptor pt formarea crustei.

TIPS-URI

1

pastravul l-am servit alaturi de legume si cartofii fierti la steamer. pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 10:58

mie imi place pestele oricum ar fi .....si cu oase si fara oase, dar bineinteles ca il prefer pe cel fara oase.......sunt mare fan peste.............

ela 1

31.05.2010, 13:15

ce bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:05

arata si e pregatit super pe gustul meu , prezentarea ce sa mai zic parca e deja pe masa mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav salmonat cu legume si ciuperci la cuptor