Pastrav cu legume si cuscus

de IonitaFlorinConstantin in Pastrav, 3 Apr 2014 | 3280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. cuscus
  • 3 jumatati de ardei (galben, rosu, verde)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 felie de vanata
  • 1 lingurita capere
  • 2 coji de ceapa
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1 pastrav
  • 1 rosie
  • putina sare
  • putin ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume si cuscus:

Se pune cuscusul intr-un vas, apoi putin apa fierbinte deasupra si se acopera cu folie alimentara timp de 5 minute sa se hidrateze.

Se iau 3 jumatati de ardei (diferit colorati) si se pun pe gril la copt.

Se ia un dovlecel, se taie o fasie din el si se pune pe gril la copt.

Se pun pe gril si cele doua coji de ceapa.

Se ia jumatate de rosie si se taie cubulete.

Se ia o tigaie, se pune putin ulei, peste ulei se pune o bucata de de hartie alba de copt, dupa care punem pastravul taiat in doua bucati. Pastravul se pune prima oara cu pielea in jos, el isi trage ulei doar cat are nevoie si va iesi auriu la culoare .

Se ia o ceasca mai mare, se unge cu ulei, se pun in ea: ardeii copti, fasia de dovlecel si felia de vanata si se aseaza la rotund in ceasca. Punem cuscusul in mijoc, presam putin si o rasturnam in farfurie .

Peste cuscusul cu legume se aseaza pastravul prajit pe hartie.

Se pun cubuletele de rosii taiate intr-un bol si se amesteca impreuna cu caperele, o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie, apoi se pun intr-o parte pe farfurie.

Langa preparat se pune o bucata de lamaie si cojile de ceapa facute pe gril. Pofta buna.


 

COMENTARII (6)

Andreea Caroline 1

03.04.2014, 21:52

Bun

deyutzky 1

03.04.2014, 22:17

delicios

Rocsi 1

04.04.2014, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S