Pastrav cu miez de nuci

de mirela0911 in Pastrav, 6 Ian 2012 | 2248 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-una din cartile primite de la bucataras.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi de 250g fiecare
  • 20g miez de nuca
  • faina alba
  • 1/2 pahar de rom
  • 10g unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu miez de nuci:

Se curata pastravul, se clateste sub un jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se scutura usor, tinandu-l de coada pentru a elimina excesul de faina.

Intr-o tigaie, se pune untul la topit si se pun pastravii la prajit. La jumatatea timpului de preparare se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Se scoate pestele si se aseaza pe hartie absorbanta ca sa se scurga de grasime.

In sosul ramas in tigaie se adauga miezul de nuca tocat mare si se amesteca. Se stropeste cu rom (eu nu am avut rom asa ca am pus vin alb; oare ce gust are romul?) si se lasa sa se evapore la foc iute.

Se toarna acest sos peste pastravi si se aduce platoul fierbine la masa. Eu am servit alaturi de cartofi natur si lamaie. Pofta sa aveti!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrav cu miez de nuci 139919
retete culinare - Pastrav cu miez de nuci 139921
retete culinare - Pastrav cu miez de nuci 139922
retete culinare - Pastrav cu miez de nuci 139923

COMENTARII (21)

marcela1979 1

09.01.2012, 12:25

ce bunatate am ratat aici

mena29 1

09.01.2012, 14:07

Place mult pestele!

mirela0911 1

11.01.2012, 13:28

Miuta Carla Mena si noua ne place tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S