Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

de ela in Pastrav, 27 Noi 2010 | 7336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5 linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50 gr faina pt sos,
  • 4-5 linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40 gr unt pt sos,
  • 200 gr ciuperci proaspete,
  • 200 gr smantana grasa,
  • 200 ml lapte,
  • usturoi,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1 plic condimente peste,
  • 2 linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1 lingura otet balsamic ,
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos bechamel si ciuperci:

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.

Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).

Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.

Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.

Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-0
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-1
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-2
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-3
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-4
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-5
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-6
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-7
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-8
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-9
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-10
Pastrav cu sos bechamel si ciuperci-11

COMENTARII (53)

mihaelar63

mihaelar63 1

25.03.2011, 14:26

Pastravul este preferatul meu

divainbucatarie

divainbucatarie 1

25.03.2011, 16:10

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

25.03.2011, 23:20

dar ce bogatie acoloin farfurie
as vrea si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!