Pastrav cu sos de usturoi

de simona72 in Peste, 3 Apr 2013 | 2231 vizualizari

 

Din gama retetelor repede, simplu si sanatos, vin cu o reteta cu peste....

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati pastrav
  • pt marinata:
  • 3 catei usturoi
  • o ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • sare
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 4-5 crengute cimbru proaspat
  • Pt sosul de usturoi:
  • un galbenus de ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite zeama de limeta
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita mustar
  • pt garnitura:
  • fasole galbena pastai(congelata am folosit eu)
  • sare
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de usturoi:

Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine pestele, pe care-l punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline si citeva feliute de limeta. Asezam pestele peste limeta si-l lasam la frigider pt 15-20 minute. (daca aveti timp il puteti lasa si citeva ore)

Pt sosul de usturoi:curatati usturoiul si zdrobitil intr-un mojar cu un praf de sare. Din galbenusul de ou si mustar faceti o maioneza cu ajutorul unui mixer, turnind cite putin ulei. La urma adaugati usturoiul zdrobit, turmeric, zeama de limeta si sare dupa gust. 

Pt garnitura: fasolea pastai o calim la foc iute impreuna cu o lingura ulei de masline, cind scade apa adaugam sare si o lingurita de unt. 

Pestele il dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, il servim cu fasole pastai si sos de usturoi.

Pofta buna!!! Lasati sa inoate intr-un pahar de vin alb, la urma...

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav cu sos de usturoi-0
Pastrav cu sos de usturoi-1
Pastrav cu sos de usturoi-2
Pastrav cu sos de usturoi-3
Pastrav cu sos de usturoi-4
Pastrav cu sos de usturoi-5
Pastrav cu sos de usturoi-6
Pastrav cu sos de usturoi-7
Pastrav cu sos de usturoi-8

COMENTARII (15)

Lau

Lau 1

03.04.2013, 21:54

place

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

03.04.2013, 22:21

Cred că este minunat!

Rocsi

Rocsi 1

03.04.2013, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!