Pastrav in crusta de malai

de ala_oancea in Pastrav, 21 Dec 2009 | 7293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de pastrav
  • faina, malai
  • sare, piper
  • Mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 1 litru de apa
  • sare
  • Sos de marar si usturoi:
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 4 catei de usturoi
  • marar tocat
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav in crusta de malai:

Se spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta.

Pentru mamaliga, se pune apa la fiert, se adauga malaiul, se sareaza dupa gust si se amesteca mereu pana se ingroasa.

Pentru sos, se caleste in unt ustoroiul tocat, se adauga faina, se amesteca bine. Se toarna treptat laptele, amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocar, se condimenteaza.

Delicios !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12395
retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12396
retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12397
retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12398
retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12399
retete culinare - Pastrav in crusta de malai 12400

COMENTARII (5)

Adinuta 1

21.12.2009, 14:42

Ala, bun pestele! dar ai si niste fotografii incredibile imi plac mult, iti fac pofta

ala_oancea 1

23.12.2009, 11:41

Va multumesc frumos ! Mie mi-a placut tare mult gustul pastravului. Cu siguranta am sa mai cumpar si am sa pregatesc ceva bun

marcelas 1

14.03.2010, 19:08

Minunat Ala! Asa cum numai tu stii sa prepari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27