Pastrav prajit cu mujdei

de Sylvia in Pastrav, 10 Mar 2010 | 23172 vizualizari

 

De cand am ajuns in Romania mi-am dorit sa mananc un pastrav de aici, am mers si am luat de la o crescatorie de la munte de unde luam pentru familie de cand ma stiu....este deosebit la gust , sincer va spun ca depaseste orice pastrav de import :)
Am facut aceasta reteta simpla si delicioasa traditional romaneasca si tare mult mi-a placut .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru fiecare persoana de un pastrav  de 400 de grame,
  • 50 de grame de unt si 50 de ml de ulei pentru prajit ,
  • sare,
  • piper, 
  • condimente pentru peste,
  • o lingura de zeama de lamaie,
  • usturoi .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu mujdei:

Preparare : se spala pastravii si se curata bine si se usuca cu servetel de hartie. Condimentam cu sare,piper , stropim cu suc de lamaie si condimentam cu condimente pentru peste.


Prajim pestele in ulei amestecat cu unt la temperatura medie, intorcandu-l din cand in cand pana este rumenit bine.


Separat facem un mujdei consistent din usturoi zdrobit cu sare si cu ulei pus incet cate un fir pana obtinem o pasta consistenta.


Se serveste cald, presarat cu patrunjel taiat marunt si cu bule de mamaliguta .

 

TIPS-URI

1

Imi place pastravul prajit in amestec de unt cu ulei, are in felul acesta gustul fin de unt si nu iese prea gras, daca il prajiti in unt simplu are gust bun dar imi lasa senzatia de prea multa grasime.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrav prajit cu mujdei 21374
retete culinare - Pastrav prajit cu mujdei 21375

COMENTARII (9)

nadina73 1

11.03.2010, 00:24

super prezentare ,arat grozav de bine ,gustul nici nu se mai dicuta

Bucataras Medi 1

12.03.2010, 16:48

un deliciu.............mor de pofta...............

Panacris 1

30.03.2015, 08:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!