Pastrav somonat pe pat de praz si ardei

de Panacris in Pastrav, 3 Noi 2012 | 2324 vizualizari

 

Pastravul somonat o nebunie, cu garnitura de legume de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata ( cca 1000 g),
  • praz 1 bucata,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • lamaie 1 bucata,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de praz si ardei:

Prazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute, apoi se aseaza pe patul de legume. In burta pestelui si pe langa el se aseaza rondele de lamaie. Totul se stropeste cu ulei si vin, se da la cuptor cca. 5 minute, neacoperit. Apoi se acopera cu folie de aluminiu, si se lasa la copt cca.20 de minute la foc mediu. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute pana prinde o crusta. Se serveste ca atare cu legume sau cu garnitura de orez/ cartofi natur.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav somonat pe pat de praz si ardei-0
Pastrav somonat pe pat de praz si ardei-1

COMENTARII (19)

adry88

adry88 1

04.11.2012, 13:28

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:02

Constelatialeu

Constelatialeu 1

13.03.2013, 13:24

Ce bine arata,chiar daca nu mai misca...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!