Păstrăv umplut cu capere la cuptor

de miki_a in Pastrav, 11 Iun 2015 | 3545 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară, pentru perioadele de post cu dezlegare la peşte, pentru cei care ţin diete, dar şi pentru copii mofturoşi şi persoane dornice de alt fel de reţete cu peşte!
Această reţetă am mâncat-o pentru prima dată acum câţiva ani, pregatită de fraţii mei (stabiliţi în străinatate) si de atunci am rămas îndrăgostita de aroma exotică pe care o are! Nu rămâne decât să vă convingeţi!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
  • rozmarin;
  • ulei de măsline;
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru sos:
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 2 linguriţe cu suc de lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel verde;
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv umplut cu capere la cuptor:

Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.  

Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior). 

Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C. 

Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat. 

Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie. 

Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiţi capere conservate în saramură, le lăsaţi la înmuiat în apă pentru a îndeparta excesul de sare. Eu am folosit din cele în oţet si au fost perfecte!

2

Se poate găti şi la grătar.

RETETA IN IMAGINI

Păstrăv umplut cu capere la cuptor-0
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-1
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-2
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-3
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-4
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-5
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-6
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-7
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-8
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-9
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-10
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-11
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-12
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-13
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-14
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-15
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-16
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-17
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-18
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-19
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-20
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-21
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-22
Păstrăv umplut cu capere la cuptor-23

COMENTARII (19)

miki_a

miki_a 1

13.06.2015, 09:23

Multumesc Dante!

Rocsi

Rocsi 1

13.06.2015, 21:14

Pestele preferat alor mei!

miki_a

miki_a 1

13.06.2015, 22:36

Si al nostru Rocsi! E bun simplu dar si combinat cu cate ceva! Incearca-l si sigur o sa le placa si varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!