Pastravi a la jamie

de mihaelar63 in Pastrav, 13 Ian 2010 | 9787 vizualizari

 

inspirata de o reteta a lui jamie oliver.aveam niste pastravi mici proaspeti , am zarit la supermarket lamai pitice [limequat] si mi-am zis ca se potrivesc !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 pastravi mici  [ 150 gr/ buc]
  • 8 limequat [lamai pitice , vezi imaginea]
  • 1 lamie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sos de soia
  •  4 catei de usturoi
  • ardei pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi a la jamie:


  1. pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate

  2. se aseaza in tava cu usturoiul feliat , cimbru ,sare si piper .

  3. se stropeste cu ulei de masline, zeama de lamaie ,si sos de soia .

  4. se da la cuptor bine incalzit 30 min , foc iute .

  5. se decoreaza cu ardei si limequat .

 

TIPS-URI

1

dupa ce curatati pastravul il spalati in apa cu otet , nu va mai fi lipicios

2

serviti cu un sos de usturoi si smantana .

3

nu uitati de pahar de vin alb sec si rece .[ ex. feteasca regala ]

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastravi a la jamie 13707
retete culinare - Pastravi a la jamie 13708
retete culinare - Pastravi a la jamie 13709
retete culinare - Pastravi a la jamie 13710

COMENTARII (2)

Teo 1

13.01.2010, 22:46

dupa zambetul pe care il afisati pareti ''bine crescuta'' vesela si ''de treaba'',in bucatarie;sunt nebuna dupa peste ,iar sosul cu smantana si usturoi e grozav.

mihaelar63 1

14.01.2010, 00:00

chiar prea bine crescuta
ptr sos o sa revin cu reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: