Pastravi la cuptor cu doua umpluturi

de Toamna07 in Pastrav, 14 Iun 2013 | 7843 vizualizari

 

Doua feluri usoare,gustoase si speciale de a pregati acest minunat si popular peste !
Doua retete pentru o cina in familie care o sa va incante .
Este pestele meu preferat pe care-l cumpar ori de cate ori ajung la munte si imi iese in cale o pastravarie.:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu rosii si masline:

  • 4 pastravi medii
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 100 g masline rondele
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 lingurite de ulei de masline
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • sare,piper,chilli uscat
  • hartie de copt

Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:

  • 4 pastravi medii
  • 300 g ciuperci feliate
  • 200 g unt
  • 2 lamai
  • marar
  • chilli
  • folie de Aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi la cuptor cu doua umpluturi:

Mod de preparare pastravi umpluti cu rosii si masline:

Intr-un mojar,zdrobim usturoiul si-l frecam cu ulei,sare,piper si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena.
Se curata,se spala si se usuca  pestii,apoi se ung cu pasta de usturoi.
Separat,amestecam maslinele cu ceapa taiata rondele,rosiile in cubulete,chilli si patrunjelul tocat marunt.
Umplem pestii cu acest amestec si-i asezam pe hartie de copt.
Daca a ramas umplutura,pune-o deasupra .
Optional,daca ne place,mai punem usturoi tocat deasupra pestilor.
Strangem foarte bine hartia la capete.Asezam pastravii intr-o tava si-i lasam la cuptor,la foc moderat,30 de minute.

Sunt extraordinari !:)

Mod de preparare pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:

Pastravii curatati  se asaza fiecare sub doua cubulete de unt ,pe folie de aluminiu ;se asezoneaza bine pe interior si exterior cu sare,piper,chilli.
In burta pestilor punem cubulete mici de unt, marar tocat,felii de lamaie si ciuperci.Presaram marar si strangem bine folia la capete.
Dam la cuptor super incins pentru 20-25 de minute.Cand desfacem folia sau hartia pergament avem grija sa nu risipim zeama gustoasa pe care o vom savura cu o bucatica de paine neagra.:)
Putem servi cu baby carrots trasi la tigaie cu putin marar.

Deliciosi !

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-0
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-1
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-2
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-3
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-4
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-5
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi-6

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:37

Super

Toamna07 1

17.06.2013, 11:55

Multumesc!

cristeena20 1

21.06.2013, 14:16

foarte bun!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04