Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 20 Oct 2010 | 3178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • o canita vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor:

Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le  asezam intr-o tava.

Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.

Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor 57358
retete culinare - Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor 57359
retete culinare - Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor 57360

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.10.2010, 11:17

laly acum ..ai grija s ail prinzi...hai 1,2,3 si,,,,,,a ajunsssssss
mersi mult anca...iti arunc si tie unul..prinde-l

Adinacarla 1

22.10.2010, 12:53

yam, yam ce bunatate

Rocsi 1

23.10.2010, 11:11

adinacarla

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18