Pate de casa

de Teo Tomescu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2014 | 1468 vizualizari

 

In week-end mi s-a facut pofta mare de pate de ficat, dar numai ficat nu gasim in cel comercializat. Deeci, m-am gandit sa-mi gatesc propriul pate, natural si delicios, pe care sa-l savurez cu placere. Ce-a iesit, cantarul cu mila!

 

INGREDIENTE

N-am avut nevoie decat de:

  • 500 g ficat (pui, porc, gasca, ce doriti, ce poftiti)
  • 2-3 cepe (sau praz)
  • boabe de piper
  • 1 lingurita mustar
  • 70-100 g unt (merge si cu o crema de branza slaba)
  • cimbru
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • prosciutto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Incepem prin a separa fierea de ficatei si a-i spala bine-bine. Apoi ii punem la fiert impreuna cu ceapa taiata in 4 (sau prazul taiat inele) si cateva boabe de pieper, avand grija sa luam spuma atunci cand da in clocot. Ii lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic(sa fie bine patrunsi), apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. 
Dupa ce ficateii s-au racit, ii punem in blender/robot/ o masinarie care sa-i paseze impreuna cu untul (intai 70 g si daca mai trebuie adaugati pana la 100 si peste, in functie de cat de spumos vreti pateu'), cimbru, ienibahar, sare, piper, mustar, ceapa fiarta si facem o pasta care sa semene cu pateul.
Eu l-am pus intr-un castronel si l-am acoperit cu prosciutto, sa nu prinda crusta. Daca nu aveti prosciutto, acoperiti-l cu folie alimentara.

Hai s-aveti pofta sa-mi spuneti ce a iesit:)

 

TIPS-URI

1

Merge extraordinar cu cascaval, rosii si paine prajita.

2

Reteta se gaseste si pe blogul meu, www.golden-pan.blogspot.com

COMENTARII (9)

Teo Tomescu 1

28.06.2014, 00:52

Vă pup!:*

mihaelar63 1

28.06.2014, 01:45

Bine ai venit Teo
De o saptamana imi sta si mie gandul la un pateu de casa Daca nu puneai praz sa stii ca imi parea suspect

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:55

Bine te-am gasit, Miha! Pai ce olteanca eram eu daca nu puneam praz? Ma renega tot Gorjul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20