Pate de casa

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2015 | 5473 vizualizari

 

De multa vreme am in plan sa fac pate, dar tot am omis reteta din diferite motive. Imi pare rau ca fac asa de rar, dar mi-am promis ca pe viitor sa fac muuuult mai des, mai ales ca noua ne place pateul din ficatei. M-am inspirat de la Laurici, dar reteta este destul de mult modificata. Nu sunt niste restirctii in a face pate, este suficient sa folositi ficatei de pasare proaspeti si sa aduceti aromele preferate...

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml coniac
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri miere de rapita
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 3 linguri unt
  • pentru deasupra:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat, piper proaspat rasnit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele. Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.

Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute. Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.

Gustam si mai complecatm cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.

Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.

Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

uleiul de masline pus deasupra, peste pateu, are rolul de a conserva si a mentine mai mai mult timpul de valabilitate...se mentine la frigider 5-6 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza