Pate de casa

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2015 | 2336 vizualizari

 

De multa vreme am in plan sa fac pate, dar tot am omis reteta din diferite motive. Imi pare rau ca fac asa de rar, dar mi-am promis ca pe viitor sa fac muuuult mai des, mai ales ca noua ne place pateul din ficatei. M-am inspirat de la Laurici, dar reteta este destul de mult modificata. Nu sunt niste restirctii in a face pate, este suficient sa folositi ficatei de pasare proaspeti si sa aduceti aromele preferate...

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml coniac
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri miere de rapita
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 3 linguri unt
  • pentru deasupra:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat, piper proaspat rasnit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele. Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.

Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute. Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.

Gustam si mai complecatm cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.

Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.

Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

uleiul de masline pus deasupra, peste pateu, are rolul de a conserva si a mentine mai mai mult timpul de valabilitate...se mentine la frigider 5-6 zile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pate de casa 377337
retete culinare - Pate de casa 377338
retete culinare - Pate de casa 377339
retete culinare - Pate de casa 377340
retete culinare - Pate de casa 377341
retete culinare - Pate de casa 377342
retete culinare - Pate de casa 377343
retete culinare - Pate de casa 377344

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

28.04.2015, 15:55

Ce bun !!! Eu pe unde eram cand ai postat

simona72 1

28.04.2015, 16:03

Miha, nici eu nu prind multe retete postate

Gicuta69 1

02.06.2015, 11:07

ce pateut bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59