Pate de casa, cu ciuperci

de laura_n in Ficat, 15 Apr 2015 | 5635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu lung
  • 1 ceapa alba mare
  • 300 gr ciuperci
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii uscate
  • capere
  • sare
  • piper alb
  • 100 g unt
  • piper cu lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 cana apa
  • fir de rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu ciuperci:

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate.

Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama. Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine.

Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot.

Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt