Pate de casa, din ficat de pui

de _Alina_ in Ficat, 10 Oct 2013 | 20509 vizualizari

 

Ceva simplu, rapid si gustos - pate de casa fara conservanti si fara coloranti. Stiu ca suna a reclama, dar la noi se consuma cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat proaspat de pui
  • 3 pulpe de pui cu spata ( aprox. 950 g )
  • 1 ceapa mare (200 g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 lg ulei
  • 1/4 lgt piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • optional 1/4 cana vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore.  

2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt  sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem carnea de pe oase si o pasam (cu ajutorul unui mixer vertical) impreuna cu 6 linguri de supa.

3. Intr-o tigaie punem uleiul la infierbantat, ceapa taiata grosier, putina sare si amestecam pana cand devine translucida. Scoatem ficatelul din lapte si il "aruncam" peste ceapa impreuna cu piperul, foaia de dafin. Il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, apoi punem peste acesta vinul, 1/4 cana apa (pentru mai multa savoare puteti pune supa de la ramasa de la pulpe) si capacul si lasam la fiert 10-15 minute. Il scoatem impreuna cu ceapa si cu  6 linguri din zeama in care au fiert, ii punem peste pulpele pasate  si ii pasam bine cu mixerul vertical.

4. Lasam compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei,  apoi o putem baga in frigider. Termenul de valabilitate este de 5-7 zile.
That's all folks, simplu si rapid!
 

 

 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta dorita mai puteti adauga supa. De asemenea, puteti sa mai adaugati sare si piper dupa gust.

2

Daca aveti ficat si pulpe de la pui de tara iese bestial. ;)

RETETA IN IMAGINI

Pate de casa, din ficat de pui-0
Pate de casa, din ficat de pui-1
Pate de casa, din ficat de pui-2

COMENTARII (15)

laura_n

laura_n 1

10.10.2013, 14:11

cel mai bun

Lia_

Lia_ 1

16.10.2013, 15:41

si cu pulpe? buna reteta

ArianaBala

ArianaBala 1

26.10.2013, 18:38

Interesanta reteta! Merita incercata! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!