Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2015 | 39516 vizualizari

 

De foarte mult timp ma gandesc sa fac un pate de casa. Nu sunt o mare consumatoare de pate, destul de rar se intampla sa iau unul sa mananc. Acum am preferat sa fac in casa, sa stiu eu ce pun in el, macar sa il testez. Pentru mine a fost o incercare cam grea, nu ca e grea reteta, ci din cauza faptului ca eu nu mananc ficat sau alte organe. Sincer, mi-a placut mult ceea ce a iesit si gustul, consistenta, tot. Chiar merita facut atunci cand aveti pofta si sa renuntati definitiv la cel din comert. M-am inspirat de la Laura Adamache, mi s-a parut ca este o reteta mai pe placul meu si usor de executat, doar am facut mici adaptari dupa gustul meu. Multumesc Laura!
Pentru Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ficat de pui, ceapa, usturoi, galbenusuri, mustar, unt si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos
  • 550 g ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 80 g unt de 65% grasime
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • 10 boabe de piper
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos:

Cum se prepara Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
Il curatam de pielite cu grija, il spalam pentru ultima data.
Il punem intr-o cratita, adaugam ceapa curatata si taiata pe jumatate.
Punem si catelul de usuroi curatat, sare, boabele de piper si foile de dafin.
Acoperim totul cu apa, punem pe foc.
Cand se formeaza spuma, o luam cu ajutorul unei palete si lasam sa fiarba 30 de minute.
Dupa ce ficatelul a fiert, il trecem pe sub un jet de apa calduta, il scurgem bine si il lasam sa se raceasca.

Ficatul rece il punem la robot, impreuna cu ceapa, untul de la temperatura camerei, galbenusurile trecute prin razatoarea mica, mixam pana obtinem o pasta.
Punem sare si piper dupa gust, mustarul si cimbrul.
Mixam pentru ultima data.

Vom obtine un pate cremos. Mi-a iesit 550 g din aceasta cantitate.
Il punem intr-o caserola si il dam la rece.
Daca vreti sa il pastrati mai multe zile, il impartiti in mai multe caserole, iar deasupra puneti putin ulei de masline sau unt topit.
Sa il incercati pentru ca merita.

Poti folosi acest pate pentru a face Oua umplute cu pate, Placinta cu pui si pate de ficat sau poti alege sa prepari varianta de Pate de casa cu ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

06.11.2015, 21:29

Multumesc Daniela

FlorentinaSârbu 1

18.02.2018, 16:18

Am încercat rețeta, a ieșit super bun 😍✌🏻

Rocsi 1

19.02.2018, 19:37

Multumesc mult, Florentina Sarbu! Nu pot decat sa ma bucur!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui mozaic