Pate de casa din ficatei de pui

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 9690 vizualizari

 

Gustul pateului facut in casa este excelent. Nu numai ca este foarte bun, dar este si sanatos fata de cel din comert care e plin de Eur-i. Primesc destul de des instiintari despre cum este procesata carnea in comert si din ce in ce mai mult imi doresc sa consum doar fructe si legume.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 2-3 linguri ulei
  • 125 gr unt
  • sare, piper
  • 50 ml coniac ( optional )
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pui:

Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa. 

Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit.

Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta  foarte fina. Daca mai e cazul adaugam sare.

Se poate servi cu felii de paine prajita, castraveciori dulci sau in otet, gogosari in otet, sau cum va place.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pate de casa din ficatei de pui 207191
retete culinare - Pate de casa din ficatei de pui 207192
retete culinare - Pate de casa din ficatei de pui 207193
retete culinare - Pate de casa din ficatei de pui 207194
retete culinare - Pate de casa din ficatei de pui 207195

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 21:33

foarte bun

Sidy 1

27.05.2014, 08:47

Draga Ela am primit o noua reteta RAPIDA de pateu de casa, finut de nu se poate : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html
Sper sa-ti placa mult !

Ela68 1

27.05.2014, 09:35

Multumesc Sidy, cred ca este foarte bun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25