Pate de casa din ficatei de pui

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 13741 vizualizari

 

Gustul pateului facut in casa este excelent. Nu numai ca este foarte bun, dar este si sanatos fata de cel din comert care e plin de Eur-i. Primesc destul de des instiintari despre cum este procesata carnea in comert si din ce in ce mai mult imi doresc sa consum doar fructe si legume.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 2-3 linguri ulei
  • 125 gr unt
  • sare, piper
  • 50 ml coniac ( optional )
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pui:

Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa. 

Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit.

Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta  foarte fina. Daca mai e cazul adaugam sare.

Se poate servi cu felii de paine prajita, castraveciori dulci sau in otet, gogosari in otet, sau cum va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 21:33

foarte bun

Sidy 1

27.05.2014, 08:47

Draga Ela am primit o noua reteta RAPIDA de pateu de casa, finut de nu se poate : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html
Sper sa-ti placa mult !

Ela68 1

27.05.2014, 09:35

Multumesc Sidy, cred ca este foarte bun !

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate de Craciun