Pate de casa (II)

de laura_n in Pui, 8 Feb 2015 | 3026 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi au pate-ul pe lista de preferinte, dar va spun de la inceput ca este un preparat bun, sanatos si gustos. Eu ador ficateii, desi piticii mei nu vor nici sa auda de asa ceva. De data asta au mancat si ei, he, he!
Un pate bun inseamna in majoritate ficat, si asta obtinem doar facandu-l acasa. Nu o sa il blamez pe cel din comert, dar va invit doar sa cititi eticheta cu ingrediente: 15- 30% ficat, 70% nitrati, nitriti, membrane si alte prafuri. Este lesne de inteles ca se merita sa il facem in casa, chiar daca este mai costisitor.
Astazi va prezint o varianta de pate din ficatei de pui cu legume. Excelenta alegere, va garantez!
Si in plus, am pus si cookerul la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 - 600 gr ficatei proaspeti de pui
  •  2 cepe rosii potrivite
  •  2 fire praz
  •  1 capatana usturoi
  •  2 morcovi potriviti
  •  1 sfecla mica
  •  sare
  •  piper verde
  •  maghiran
  •  oregano
  •  2 frunze dafin
  •  2 cani lapte dulce
  •  50 ml ulei masline
  •  70 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa (II):

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci.

Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le dam pe razatoare.

Punem cateva linguri ulei la incins, Eu am conectat aparatul, am selectat programul Fry pentru 12 minute si am pus cateva linguri cu ulei la incins. Punem ceapa, prazul si usturoiul la calit cu un praf de sare, Lasam 3-4 minute, amestecam cu o lingura si adaugam morcovul si sfecla. Mai lasam 3-4 minute si adaugam ficateii spalati si curatati. Lasam sa se caleasca si ficateii, apoi turnam laptele si adaugam condimentele. Selectam optiunea stew, lasam sa fiarba pana scade laptele sii se formeaza un sos gros. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare si apoi oprim cookerul/ochiul si lasam un pic sa se odihneasca si compozitia. Scoatem foile de dafin, apoi punem blenderul in functiune si amestecam toata compozitia pana obtinem o pasta fina. Oprim blenderul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine.

Punem compozitia in diverse recipiente, turnam cate o lingura de ulei de masline  deasupra, presaram un pic de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.

Este o bunatate! Il putem servi pe paine coapta cu usturoi sau cu ceapa proaspat desfacuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa (II)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

08.02.2015, 21:37

imi imaginez ca a iesit minunat, dar tinand cont c nu supor deloc ficateii ma indoiesc ca voi manca pate facut de mine. Mananc cumparat mai bine, rarut ca asa e bine, si mai mult mananc paine cu pate, ca il pun ras pe paine...

anca_rm 1

09.02.2015, 11:18

foarte bun este pateul de casa

dantes 1

09.02.2015, 13:14

Foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de pui (by gaby)