Pate de ficat cu cascaval

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2013 | 1733 vizualizari

 

Va recomand un mic dejun cu acest pate facut in casa,foarte bun pentru copii dar si pentru restul familiei.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pasare sau curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 catel mic de usturoi
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu cascaval:

Ficatul bine curatat si spalat il punem la fiert cu ceapa, morcovul si telina de asemenea curatate, spalate si taiate; dupa ce au fiert bine, le strecuram, adaugam jumatate din cantitatea de unt, usturoiul, sare dupa gustul fiecaruia si facem o pasta cu blenderul vertical; punem pateul in vase mici.

Separat intr-un vas topim restul de unt, adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam pana devine o pasta, portionam deasupra in fiecare vas cu pate si dam la frigider pana a doua zi cand se poate servi pe paine prajita alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

Pate de ficat cu cascaval-0
Pate de ficat cu cascaval-1
Pate de ficat cu cascaval-2
Pate de ficat cu cascaval-3
Pate de ficat cu cascaval-4
Pate de ficat cu cascaval-5
Pate de ficat cu cascaval-6
Pate de ficat cu cascaval-7
Pate de ficat cu cascaval-8

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.01.2013, 20:09

O feliuta servesc si eu!

Lau 1

29.01.2013, 20:31

diana_k 1

02.02.2013, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41