Pate de ficat de pui

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2009 | 6379 vizualizari

 

Eu sunt fan pateu!:)) am tot experimentat mai multe variante, pana cand am gasit varianta pe gustul meu, care sa fie chiar mai gustos ca cel din comert!

 

INGREDIENTE

  • o casoleta ficatei - 500-600 g
  • o ceapa mare
  • 4, 5 catei usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 150 g unt
  • dafin
  • nucsoara
  • rozmarin
  • maghiran
  • boia dulce
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pui:

Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute.

Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.

Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa.

Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si putina carne de pui( o pulpa sau jumatate de piept, fara piele)

RETETA IN IMAGINI

Pate de ficat de pui-0
Pate de ficat de pui-1
Pate de ficat de pui-2

COMENTARII (11)

ANCA

ANCA 1

07.02.2011, 01:48

Lena, ma bucur ca v-a placut, este una dintre retetele mele preferate

ANCA

ANCA 1

06.07.2011, 10:58

acu vad, ca am uitat sa trec cimbrul la condimente... dar merge si fara, mie insa imi place mult aroma lui!

Panacris

Panacris 1

21.08.2012, 10:32

Delicios! Tocmai acum pregatesc reteta ta cu mici modificari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!