Pate de linte indian

de crissvalentina in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 2314 vizualizari

 

Acest pateu e dlicios. E bun si pentru micul dejun cat si pentru cina nefiind greu pentru stomac.

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei iute verde
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita turmeric
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 mana patrunjel verde proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte indian:

Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o  si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama  pentru partea finala.

Ceapa o tocam marunt la fel ghimbirul si aredeiul iute. Uleiul il punem la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem lingurita de chimen lasand la foc mic 15 secunde ca sa pocneasca putin. Adaugati ceapa,ghimbirul si ardeiul iute si se caleste 5 minute. Adaugati lintea fiarta si presarati sarea, turmericul si coriandrul. Amestecati bine, puneti capacul si lasati 5 minute la foc mic. 

Dupa 5 minute adaugati garam masala si patrunjelul. Amestecati bine si dati deoparte de pe foc. 

Lasati sa se racoreasca 15 minute. Puneti lamaia dupa care mixati bine in blender adaugand din zeama in care a fiert pana ce obtineti o pasta fina, de consistenta care vi se pare ideala.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am adaugat ardeiul iute.

COMENTARII (3)

CookieMonster

CookieMonster 1

17.04.2013, 20:32

ce idee faina, merita incercat pateul acesta bun

deyutzky

deyutzky 1

18.04.2013, 06:52

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.04.2013, 08:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12