Pate Tiramisu

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2010 | 3946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.pate alb
  • 1/2 piept de pui,  
  • sare,
  • piper,  
  • 50 g unt,  
  • 2 felii de paine graham,
  • 1/2 ardei capia rosu,
  • 1/4 tulpina praz tanar,
  • 1 albus de ou fiert si dat pe razatarea mica,
  • 2 linguri parmezan ras.
  • pt.pate maro
  • 200g ficatei pui,
  • 2 felii de paine graham,
  • 2 linguri parmezan ras,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri mustar,
  • 1/2 ardei gras verde,
  • marar verde,
  • un galbenus de ou fiert si dat pe razatoarea mica.
  • pt.painicile cu rosii si masline -
  • 500g faina alba,
  • 1 plic Garant pt.aluaturi dospite Dr.Otker,
  • sare,
  • apa calduta,
  • 4 masline mari negre,  
  • 3 rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de  masline.  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate Tiramisu:

Pate alb - se spala pieptul de pui bine, se taie fasiute, se fierbe in apa cu sare, se scurge , se toca marunt.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul impreuna cu untul, parmezanul, albusul fiert si razuit si painea udata si stoarsa.Adaugam la sfarsit in acest pate tocatura fina de ardei rosu si praz tanar fara a mai pasa Amestecam usor cu o furculita.Invelim in folie de plastic alimentara, facem un sul si bagam la rece cateva ore.

Pate maro - se spala bine ficateii de pasare, se fierb in apa cu sare, se scurg , se toaca marunt, se paseaza cu blenderul sau pasatorul.Se adauaga parmezanul, painea udata si stoarsa, untul, mustarul, galbenusul fiert si razuit.La sfarsit adaugam in pate si tocatura de marar verde si ardeiul verde tocat fin.Nu mai pasam ci amestecam usor cu o furculita.Invelim in folie de plastic alimentara, facem un sul si bagam la rece cateva ore.

Painicile cu rosii si masline - facem un aluat din faina cu garant, sare,ulei si apa calduta.Lasam 15 minute sa creasca la caldura, apoi amestecam cu bucatele de masline si rosii cherry.Atentie, la rosiile cherry scoatem miezul si semintele si scurgem zeama, apoi taiem triunghiuri.Framantam bine, intindem cu sucitorul o foaie subtire pe masa de lucru cu faina,taiem patrate maricele, le coacem pe plita sau o tigaie antiaderenta, eu am Doubletta cu triplu strat de teflon, o incing bine inainte, apoi dau focul mic, ung cu putin unt si coc painicile pe ambele parti.

Servirea - se servesc rondele suprapuse de pate,una alba una maro, exact ca un tiramisu, alaturi de rosii cherry si de painicile cu rosii si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute, in sos de iaurt