Pateu de ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 16 Mar 2016 | 1251 vizualizari

 

Tocmai bun pentru perioada aceasta a Postului.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1/2 lingurita cu nucsoara
  • 1/2 lingurita cu cardamom
  • 2 cepe albe potrivite
  • 50 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ciuperci:

Ciupercile se spala foarte bine si se curata.

Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida.

Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa.

Se scot apoi intr-un vas si se lasa sa se raceasca cateva minute.

Se paseaza cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.

Se adauga usturoiul trecut prin presa (eu l-am adaugat cand am rumenit ciupercile) si se condimenteaza cu nucsoara si cardamom, sare si piper dupa gust.

Se serveste cu rosii proaspete. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca pateul este prea uscat, se mai poate adauga ulei, putin cate putin, pana se ajunge la textura dorita.

RETETA IN IMAGINI

Pateu de ciuperci-0
Pateu de ciuperci-1
Pateu de ciuperci-2
Pateu de ciuperci-3
Pateu de ciuperci-4
Pateu de ciuperci-5
Pateu de ciuperci-6
Pateu de ciuperci-7
Pateu de ciuperci-8
Pateu de ciuperci-9
Pateu de ciuperci-10

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:54

Imi place !!! Trebuie sa incerc si eu

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

17.03.2016, 17:49

Perfect!

Rocsi

Rocsi 1

17.03.2016, 19:54

O idee buna pentru zilele de post!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12