Pateu de ficat cu lapte si coniac

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2011 | 3356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • lapte – cat sa acopere ficatul in oala
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 -3 linguri de coniac
  • 170 g unt pentru pateu
  • 2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
  • sare
  • 30 g unt pentru acoperit pateul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu lapte si coniac:

Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.

Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.

Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pateu de ficat cu lapte si coniac-0
Pateu de ficat cu lapte si coniac-1

COMENTARII (33)

Panacris

Panacris 1

16.03.2011, 16:58

Delicios!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

18.03.2011, 19:10

Va multumesc mult dragele mele Luk, Mamaieelena si Panacris!

housy

housy 1

27.05.2011, 15:21

cat de interesant trebuie sa fie!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24