Pateu de pui cu ciuperci

de Rux in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2015 | 547 vizualizari

 

Astazi am preparat un pateu de pui cu ciuperci si desi este o reteta mai mult decat simpla, gustul este extraordinar de bun...cel putin asa am primit laude :)))),oricum este incomparabil cu cel din comert la care am renuntat de foarte, foarte multi ani! N-am reusit sa scot niste fotografii mai frumoase dar va asigur ca este grozav de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cu ficatei de pui
  • 4 ciuperci champinion maricele
  • 3 linguri ulei de palmier( am pus eu)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 cana de lapte dulce
  • un praf de turmeric( mai mult pentru culoare)
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de pui cu ciuperci:

Se pun la foc mic in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile si se lasa in jur de 7 minute amestecand  din cand in cand. Se adauga laptele si se lasa sa scada pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa.

Intr-un  blender se pune amestecul cu ficatei, se adauga unt si jumatate din cantitatea de zeama, sare, piper si putin turmeric.

Pe viteza mare se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia. Se opreste blenderul si se gusta de sare, daca mai este nevoie de ceva acum este momentul sa adaugam. Daca dorim mai moale pateul mai punem putina zeama, la mine a iesit perfect asa, chiar extraordinar de cremos( vedeti imaginile)  si nu a mai fost nevoie. Am transferat pateul intr-o cutie vidata unde va sta inchis ermetic si l-am depozitat la frigider.

Va invit sa-l probati!

 

RETETA IN IMAGINI

Pateu de pui cu ciuperci-0
Pateu de pui cu ciuperci-1
Pateu de pui cu ciuperci-2
Pateu de pui cu ciuperci-3
Pateu de pui cu ciuperci-4

COMENTARII (13)

Rux

Rux 1

11.10.2015, 12:12

E foarte bun, a primit aprobarea cu nota maxima si de la cei mai mofturosi ai casei )) Deci e de bine Va multumesc tare mult!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:12

bun, bun!

Rux

Rux 1

11.10.2015, 19:57

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!