Pateuri cu ciuperci

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2011 | 5698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba,
  • 300 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 1 ou pentru uns,
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci taiate felii,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua(ajunge si un ou),
  • frunze de patrunjel si marar,
  • sare si piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald.

Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga ciupercile si se lasa la calit sa pana se inmoaie.Se adauga sare si piper dupa gust,frunzele de patrunjel si marar tocate marunt.Se ia de pe foc,se lasa putin la racit,si se adauga 2 oua pentru a se lega compozitia,se amesteca toate.

Aluatul dospit se intinde foaie subtire,se unge cu unt pe toata suprafata,se impatura,se intinde din nou cu facaletul,se unge cu unt,se impatura dupa care se intinde o foaie subtire.

Se taie patratele de 10x10 cm,se pune 1 lingura umplutura pe jumatate din suprafata si se impatura pe diagonala.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru 35-45 minute.

Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

10.04.2011, 20:13

buuunnneeee

mihaelaM 1

10.04.2011, 20:26

daca e cu ciuperci e bun

amaliatrusca 1

20.04.2011, 22:55

Mimmi, poti sa imi spui te rog - nu se face maia din drojdie? se adauga pur si simplu in faina? Asa vad eu in pozele retetei. Si se lasa la crescut o ora? Si cum se impatura? In doua sau mai multe? Am facut si eu aseara si am facut cu maia, si nu am lasat la crescut, ca nu ziceai nimic de asta, si am impaturit in4 aluatul, dar cind sa rulez iar, din cauza ca pusesem untului, mi se ducea in toate partile aluatul. Si foarte greu sa pun umplutura si apoi sa mai si 'inchid' aluatul peste. Poti sa ma ajuti, te rog? Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci trifolate