Pateuri cu ciuperci

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 8819 vizualizari

 

Sau se mai numeste si joaca in bucatarie impreuna cu iubitul meu :X A fost ideea lui sa facem aceste pateuri delicioase.
Ma ajuta mereu la gatit ... sau macar la spalat vasele :))))) tot e ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 280 gr ciuperci Bonduelle feliate
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 linguri smantana 12%
  • 6-7 graunti usturoi
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura lapte
  • 12-13 alune de padure
  • 8-9 ciuperci negre
  • 20 gr unt
  • un varf de cutit sare
  • piper (dupa gust)
  • oregano(dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

La inceput se lasa aluatul la decongelat.

Pregatirea umpluturii: Se toaca marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o tigaie se pune la incins untul apoi se adauga ciupercile la calit pentru 2-3 minute, pana se rumenesc putin. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa inca 2 minute la calit, dupa care se pune smantana si se lasa la foc mic pana da in clocot. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust, apoi se lasa la racit.

Aluatul se portioneaza. Mai intai se taie de-a latul pe jumatate, apoi cele doua bucati se mai taie inca odata pe jumatate. La final se imparte pe lungime in patratele egale.

Se umple cu cate o lingura din compozitia de ciuperci cate o patratica apoi se impatureste cu alta (se pune deasupra si se turteste pe margini pentru a nu iesi compozitia).
O tava se tapeteaza cu foie de copt. Pateurile optinute se aseaza in tava.

Decor: Alunele de pature se pun intr-o tigaie la prajit timp de 3-4 minute. Apoi se toaca marunt impreuna cu maslinele negre. Intr-un bol spargem oul si separam albusul de galbenus. Galbenusul se bate usor si se adauga peste el o lingura de lapte.
Dupa ce am asezat peteurile in tava, cu un cutit se fac cate 3 taieturi pe fiecare in parte apoi se ung cu cumpozitia de ou optinuta. Se presare peste ele bucatele de masline si alune de pature. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana se rumenes.


Se servesc atat calde cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

umplutura de ciuperci se lasa la racit, dupa care se pune in aluat;

2

ca si forme, se pot face si rotunde sau triunghiuri, in functie de inspiratia voastra;

3

la decor, pateurile se pot taia cu un un cutit sau puteti folosi o furculita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vol au vent cu ciuperci