Pateuri cu ciuperci

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 3453 vizualizari

 

Sau se mai numeste si joaca in bucatarie impreuna cu iubitul meu :X A fost ideea lui sa facem aceste pateuri delicioase.
Ma ajuta mereu la gatit ... sau macar la spalat vasele :))))) tot e ceva :D

 

INGREDIENTE

  • 280 gr ciuperci Bonduelle feliate
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 linguri smantana 12%
  • 6-7 graunti usturoi
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura lapte
  • 12-13 alune de padure
  • 8-9 ciuperci negre
  • 20 gr unt
  • un varf de cutit sare
  • piper (dupa gust)
  • oregano(dupa gust)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

La inceput se lasa aluatul la decongelat.

Pregatirea umpluturii: Se toaca marunt ciupercile si usturoiul. Intr-o tigaie se pune la incins untul apoi se adauga ciupercile la calit pentru 2-3 minute, pana se rumenesc putin. Se adauga si usturoiul tocat si se mai lasa inca 2 minute la calit, dupa care se pune smantana si se lasa la foc mic pana da in clocot. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust, apoi se lasa la racit.

Aluatul se portioneaza. Mai intai se taie de-a latul pe jumatate, apoi cele doua bucati se mai taie inca odata pe jumatate. La final se imparte pe lungime in patratele egale.

Se umple cu cate o lingura din compozitia de ciuperci cate o patratica apoi se impatureste cu alta (se pune deasupra si se turteste pe margini pentru a nu iesi compozitia).
O tava se tapeteaza cu foie de copt. Pateurile optinute se aseaza in tava.

Decor: Alunele de pature se pun intr-o tigaie la prajit timp de 3-4 minute. Apoi se toaca marunt impreuna cu maslinele negre. Intr-un bol spargem oul si separam albusul de galbenus. Galbenusul se bate usor si se adauga peste el o lingura de lapte.
Dupa ce am asezat peteurile in tava, cu un cutit se fac cate 3 taieturi pe fiecare in parte apoi se ung cu cumpozitia de ou optinuta. Se presare peste ele bucatele de masline si alune de pature. Se baga la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana se rumenes.


Se servesc atat calde cat si reci. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

umplutura de ciuperci se lasa la racit, dupa care se pune in aluat;

2

ca si forme, se pot face si rotunde sau triunghiuri, in functie de inspiratia voastra;

3

la decor, pateurile se pot taia cu un un cutit sau puteti folosi o furculita;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pateuri cu ciuperci 298152
retete culinare - Pateuri cu ciuperci 298153
retete culinare - Pateuri cu ciuperci 298154
retete culinare - Pateuri cu ciuperci 298155
retete culinare - Pateuri cu ciuperci 298156

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

15.02.2014, 21:10

Tentante

laura_n 1

16.02.2014, 13:47

biig like!

Ubulika 1

17.02.2014, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S