Pateuri cu ciuperci

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2014 | 9904 vizualizari

 

Am trecut pe langa un stand cu acele Fornetti. Mirosul de ciuperci m-a tentat dar stiam ca stomacul meu nu ar fi fost fericit. Am preferat sa "rabd" pana am ajuns acasa si mi-am manufacturat propiile pateuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 cutie ciuperci in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra turmeric
  • seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .

Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .

Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .

Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .

Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se amesteca sa se lege compozitia .

Lasati amestecul cu ciuperci sa se raceasca putin .

Am decongelat foile de placinta la temperatura camerei si le-am intins .

Fiecare foaie se presara cu compozitia de ciuperci si se ruleaza .

Aceste rulade se ung cu ajutorul unei pensule cu putina apa amestecata cu turmeric si se presara cu seminte de susan .

Portionati rulada in bucati de 3-4 cm .

Coaceti la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt  , la foc potrivit pana devin rumene .

Sunt gstoase dupa ce s-au racit alaturi de o salata cu verdeturi .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa serviti pateurile de post le puteti unge cu putina apa amestecata cu turmeric .

2

Pateurile se rumenesc frumos daca sunt unse cu ajutorul unei pensule cu lapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

02.07.2014, 12:28

Eu le vad chiar la un pic-nic romantic alaturi de o butelie de vin alb . Acum vara demi-sec , ca e mai racoritor ) .

kukibella 1

02.07.2014, 14:31

Xandrinne 1

09.07.2014, 10:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu ciuperci