Pateuri cu mar (reteta de la mama)

de adasev12 in Dulciuri, 11 Noi 2012 | 3614 vizualizari

 

aceste pateuri delicioase mi le prepara mama de fiecare data cand merg acasa...simple, usoare si bune.

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 g faina
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • untura de porc, cam 200 g

pt umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 3-4 lg de zahar
  • scortisoara
  • 2 vanilii

+ ulei pt prajit

zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu mar (reteta de la mama):

Se face un aluat din faina, sare si apa, potrivit de tare, care se intinde foarte bine si cat de cat uniform pe masa de lucru.

Se unge foarte bine cu untura de porc si se ruleaza sul.

Se intinde usor in maini, sa se intinda bine si sa devina elastic, usor de lucrat.

Se taie apoi in bucati, cam 4-5 buc ies din acest sul de aluat.

Fiecare bucata se ruleaza strans ca un trandafir si se ascunde capatul( nu am facut poze in faza asta, sper ca se intelege...)

Se intinde fiecare bucata apoi, cu grija caci se va lipi si rupe foarte usor, va mai ajutati de faina, apoi se taie in 4 bucati

Pe fiecare sfert se pune mar , care in prealabil a fost calit pe foc cu zaharul, scortisoara si vanilia, se impatureste fiecate bucata sub forma de triunghi, si se coace in ulei incins.

Se scoate pe un servet absorbant.

Cand sunt doar caldute, se pudreaza din belsug cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu mar (reteta de la mama)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adasev12 1

12.11.2012, 17:55

jolygina...

mihaerar...si mie-mi pare bine, te pup

sin0na...

mamaieelena 1

12.11.2012, 19:31

bun,bun

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 13:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise