Pateuri cu piept de pui si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 4129 vizualizari

 

Niste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la scoala!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui mic dezosat
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri samntana
  • 1 lingura parmezan ras
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • mac
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu piept de pui si crema de branza:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente. Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper. Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.

Presaram faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza. Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.

Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.

Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac. Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute. Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pateuri cu piept de pui si crema de branza-0
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-1
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-2
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-3
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-4
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-5
Pateuri cu piept de pui si crema de branza-6

COMENTARII (63)

Rocsi 1

18.11.2013, 11:16

Multumesc Mihaela

Alina26 1

04.12.2014, 21:27

Mama ce bine arata!!!

Rocsi 1

05.12.2014, 20:57

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41